6. huhtikuuta 2016

6.4.2016

Elämä rullaa tasaisen mallikkaasti ja päiväni ovat edelleen yhtä täynnä hevostelua ja ratsastusta kuin ennenkin. Tallissa on mukavia nuoria hevosia, jotka opettelevat asioita ratsu-uransa alkumetreillä. Kevätpäivien aurinko on lämmittänyt niin, että maneesissa voi ratsastaa jo t-paidassa ja tuntuu, että oma olokin piristyy päivien pidentyessä ja ilmojen lämmitessä. Moni voisi luulla, että ikävöisin jo Australian lämpöä, mutta itseasiassa olen iloinnut siitä, ettei lämpötila lähentele enää neljääkymmentä astetta joka päivä. 

On ihanaa ratsastaa taas enemmän ratsuja. Toki laukkahevosilla ratsastamista kaipaa nyt hieman vuorostaan. Siinä oli niin paljon jännitystä ja vauhdinhurmaa. Kuitenkin olen aina ollut ratsuihminen, joten nautin saadessani keskittyä täysin siihen, että hevoset olisivat rentoja, hyväntuulisia ja tekisivät töitä mahdollisimman oikein ja hyvin. Kun hevoset ovat rauhallisia ja ilmeeltään tyytyväisiä koko satuloinnin, selkäännousun, työskentelyn ja kaiken muunkin käsittelyn ajan, tietää että asiat on hyvin.Joku kysyi, olenko käynyt katsomassa Kanadaa - entistä hevostani. Kävin katsomassa Kanadaa heti Suomeen tultuani, kun olin vain saanut ensin ostettua auton. Pääsin vähän ratsastamaankin ja pakko kyllä sanoa, että oli kiva päästä ratsastamaan hänellä vuoden jälkeen. Paljon ehtii tapahtua ja muuttua nuoren hevosen elämässä reilussa vuodessa, mutta olo Kanadan selässä oli varsin tuttu ja turvallinen.
Video, jonka Salome Kallio (@salomekallio) julkaisi

Myöskin pieni perheeni on kasvanut sitten viime blogi-kirjoituksen. Feta muutti luokseni kuukausi sitten ja on siinä ajassa jo opettanut, miten helppoa hevosia on kouluttaa, kun ottaa vertailukohdaksi kissan! Hän on kuitenkin viisas, ystävällinen ja hyvin seurallinen.


Loppuun laitan vielä ihmeteltäväksi pikku videon meidän Thaimaan lomasta tyttöjen kanssa:


3 kommenttia:

  1. Ihana toi alempi video! Noi apinat oli sulosia :D

    VastaaPoista
  2. Ne oli aika söpöjä, ja niin älykkään oloisia! Osaa kyllä sai pelätäkin vähän... :D

    VastaaPoista
  3. Terveisiä Emmille!

    VastaaPoista