28. joulukuuta 2015

Joulu Australiassa

Tällä kertaa yhden kokemuksen rikkaampana, voin kertoa miten minun oma joulunviettoni Australiassa sujui. Kun jouluaattona suomessa syödään jo jouluruokaa ja avataan lahjoja, on täällä ihan normaali päivä, ihmiset ovat töissä ja tekemässä viimehetken ostoksia joulua varten. Itsekin kävin kaupassa vielä 24. päivä, mutta jouluruuhka kauppakeskuksessa ei ollut läheskään yhtäpaha kuin Suomessa. Itse juhlapäivä oli 25.12 ja sekin alkoi omalta osaltani aivan, kuten mikä tahansa muu päivä töissä. Aloitimme 3.30 aamulla ja hevosista jokainen joko ratsastettiin tai kävelytettiin. Radalla oli kyllä paljon hiljaisempaa, kuin yleensä vaikkei siellä ainoita oltukaan. Ilmeisesti siis jotkut valmentajat kuitenkin antoi hevosille ylimääräisen vapaapäivän. Ratsastin joulupäivänä vain yhden hevosen, muutama päivä aiemmin talliin tulleen rauhallisen tamman. Päivään mahtui siis myös hevosten tuomista radalle, pesemistä ja satulointia. Töistä olimme valmiita jo heti 7 jälkeen joten koin viisaaksi ottaa pienet päivänokoset ennen iltapäivää.

Joulupäivä oli viikon viileimpiä päiviä, mutta omasta mielestäni sää ei olisi voinut olla yhtään parempi.


Saavuttiin juhlimaan kahden aikaan, melkein ensimmäisinä vieraina meidän suomalaisten tyttöjen tiimillä. Meidän joulun vietto alkoi  altaan luona loikoilulla, lämmöstä ja vedestä nauttien. 
Ulkoilmasta nauttimisen lisäksi moni pelasi myös biljardia.  Vieraita oli yhteensä parikymmentä ja viimeisetkin ilmestyi paikalle ennen viittä. Ilmeisesti hyvin moni viettää joulua vain perheen kesken illallisella, mutta ymmärsin myös että monet paikalliset saattavat lähteä myös ravintolaan tai baariin joulunviettoon. Meillä oli kyllä erittäin hyvin järjestetyt kekkerit, vaikka totutusta suomalaisesta joulusta tavat ja ruuat erosivat tietenkin valtavasti.

Joulupöydästä löytyi kuitenkin valtavat kinkku ja kalkkuna, joten jotain tuttua oli elämäni ensimmäisessä Australialaisessa jouluateriassa. Lisukkeet koostuivat maukkaista salaateista ja perunasta. Jälkiruuaksi oli tarjolla Pavlova, eli munanvalkuaisesta ja sokerista tehty pehmeä kakku, sekä mintunmakuista juustokakkua tehtynä syvään kulhoon. 

Pian ruuan jälkeen hiippailinkin jo nukkumaan, mutta talosta kuuluvien äänien perusteella joulunvietto jatkui yli puolen yön. 


Jouluvieraana oli myös yksi iso koira kaiken hälinän keskellä ja kävipä juhlissa pikaisella visiitillä pienenpieni kissanpentukin, joka hurmasi kaikki välittömästi. Ihmisvieraitakin oli paikallisten lisäksi monesta maasta ja neljän hengen voimin Suomi oli hyvin edustettuna.


Sekä kalkkuna, että kinkku olivat mielettömän maukkaita.Jälkiruoka


Tällä kertaa jutut hevosista jäi vähiin, mutta lupaan kirjoittaa nelijalkaisistakin postauksen lähiaikoina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti