5. elokuuta 2015

Päivitin lisenssini viime viikolla!


Taisinkin jo reilu viikko sitten mutista päivittäväni lisenssini nopeaa työskentelyä varten fast work-lisenssiksi. Tämä tapahtui kuin tapahtuikin viime viikolla suunnitelmien mukaisesti, vaikka unohdinkin jo melkein tulla iloitsemaan sitä tänne blogin puolelle.
 


Olin olettanut, että lisenssin suorittaminen jännittäisi enemmän, tai olisi jollain tavalla vaikeamman tai vaarallisemman tuntuista. Täällä vasta olen nimittäin tajunnut, miten suuri ero puoliverisillä ratsuilla ja täysiverisillä laukkahevosilla onkaan. Ratsun huippunopeus ei tunnu olevan kovin kaukana näiden hevosten hitaasta työskentelystä. Kovin luonnollista tietenkin, että jalostuksen myötä ratsuille on kehittynyt toisenlaisia ominaisuuksia, siinä missä täysiverisille on kehitetty vain räjähtävää nopeutta. Siitä huolimatta en osannut olettaakaan, miten selkeästi tunnettavissa se ero on.

Käytännössä lisenssin päivittäminen vaati vain sen, että ratsastan jonkun jockeyn kanssa laukkaradalla ja jockey tai ratavastaava eivät koe ratsastustasi muita vaarantavaksi. Vauhdillakaan ei ilmeisemmin ole niin väliä, mutta hevosten joilla ratsastimme oli määrä tehdä hieman nopeampi treeni. Ravasimme yhden kierroksen radan sisäpuolella ja sen jälkeen ratsastimme ympäri radan. Juttelimme koko ratsastuksen ajan, joten olo oli todella rento. Ratsastin Shonkyllä, joka käyttäytyi erittäin mallikelpoisesti. Jockeyn ratsuna oli Heartkid joka sekin oli tällä kertaa oikein asiallinen. Ratsastuksen jälkeen allekirjoitus papereihin ja homma oli sillä selvä.
 
Koska työnantajani ja meidän toinen työntekijä oli kenttäratsastuskisoissa viikonloppuna, olin viikonlopun yksin töissä. Yksi eläkettä laitumella viettävä ruuna päätti sitten juosta läpi aidasta saaden takajalkoihinsa syvät haavat. Ruokinnan yhteydessä huomasin ja äkkiä soitto pomolle, joka oli juuri tulossa kilpailuista ja kiireessä lähti hakemaan haavatarpeita. Lauantain iltatalli venyi haavoja hoidellessa, mutta nyt jalat alkavat näyttää jo paremmalta. Turvotus on laskenut ja kävelykin onnistuu jo. Kaiken sähellyksen lomassa ehdittiin kuitenkin vielä käydä illalla syömässä ihan taivaallisen hyvää intialaista ruokaa ravintolassa syntymäpäivieni kunniaksi.
 
Tämä viikko on hieman kevyempi ja tiedossa on myös vapaa viikonloppu. Alkuviikolla kävin taas Shonkyn kanssa tekemässä nopeampaa työskentelyä radalla ja edelleen jatketaan asentoni työstämistä ja hienosäätämistä. Fast work-lisenssi on nyt taskussa, mutta seuraavat tavoitteet on jo asetettuna!


1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu! :) http://kavioilla.blogspot.fi/2015/08/haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista