29. heinäkuuta 2015

30.7.2015

Bellan varsaa odotetaan jo kovasti, mutta vahatippojakaan ei ole vielä näkynyt. Tamman tissit ovat olleet turvoksissa jo viikkokausia ja laskettu aika on jo käsillä, joten eiköhän se sieltä pian ole tulossa...Mitä muille hevosille kuuluu? Lähes kaikki breikkerit on taas valmiita joten tiedossa on taas hiljaisempi viikko. Kävin radalla Ascotissa jopa sen ruunan kanssa, joka minut kippasi kyydistä vielä viikko sitten. Se oli itseasiassa radalla melkein paras kaikista ensikertalaisista, vaikka kaikki ovat kyllä käyttäytyneet oikein mallikelpoisesti siihen nähden, miten jännittävä tilanne voi nuorille varsoille olla.Heartkid oli tiistaina radalla kiitolaukkaamassa jockeyn kanssa ja muina päivinä olen tehnyt sen kanssa vain kevyttä ravityöskentelyä kotona tavoitellen rentoutta. Se tekisi työt mielellään vähän liian tosissaan ja kovalla intensiteetillä, joten ratsastajan pitää kertoa sille, että vähempi riittää. Sen kaltaiselle hevoselle on hyvä vaihtoehto olla treenissä maaseudun rauhassa, missä moni stressitekijä on poistettu. Nyt viikkoon yritetään siis mahduttaa mahdollisimman monta kevyempää päivää jolloin se ei hikoaisi tai hengästyisi paljoa.

Heartkid kuukausi sitten, tullut laitumelta talliin ja takana muutama kevyt ratsastus. Pahoittelut kuvien laadusta.

Neljä ja puoli viikkoa treeniä takana. Tähän mennessä se on tehnyt kaksi kiitolaukkatreeniä.
Shonkyn treeni sujuu suunnitellusti ja oma asento lyhyillä jalustimilla alkaa tuntua luontevammalta. Sen olen todennut, että asento on huomattavasti helpompi säilyttää, kun vauhtia on hieman enemmän. Hitaasti laukkaaminen käy melkoisesta jalkatreenistä.

Viime viikonloppuna sain nauttia vapaapäivästä joka kului markkinoiden merkissä Fremantlessa ja suomalaisten ystävien seurasta nauttien ja syöden hyvin. Huomisen aamutallin jälkeen jäänkin nyt yksin viikonlopuksi töihin, kun niin työnantajani kuin työkaverinikin menee viikonlopuksi kenttäratsastuskisoihin. Työkaverini, joka on sopivan lyhyt, ratsastaa myös Andyllä kenttäratsastuskisoissa viikonloppuna!


Lähtökarsinat meidän kotiradalla

Lomailijoita


3 kommenttia:

 1. Onko nyt syntyvä varsa Bellan ensimmäinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ensimmäinen, joten jännityksellä odotetaan varsomista ja sitä, millainen äiti Bella on! Vahatipat ilmestyi vuorokausi takaperin, joten varsa tulee nyt hetkenä minä hyvänsä ☺

   Poista
 2. Hassua nähdä siellä hevosilla loimia, kun on todella lämmin verrattuna edes kesään Suomessa. :D

  VastaaPoista