21. helmikuuta 2015

22.2.2015

Ollakseni rehellinen, tänne saavuttuani ensimmäisellä viikolla koti-ikävä oli ihan valtava ja asiaa ei helpottanut tieto siitä, että kotiin todellakin on matkaa yli 13 000 kilometriä ja että olen hankkiutunut eroon suuresta osasta omaisuuttani ja tehnyt muutoinkin todella suuria muutoksia elämääni mahdollistaakseni lähtemiseni tänne. Asiaan luultavasti vaikutti myös se, miten väsyneeksi lämpimässä ilmassa liikkuminen ja työskentely teki. Myös uutta informaatiota tuli jatkuvalla syötöllä ja keskittyminen siihen, että sisäistää ja muistaa kaiken, väsyttää kummasti. Kun muutamana yönä sai nukuttua vähän pidemmät yöunet, alkoi viikon jälkeen akuutein koti-ikävä helpottaa ja nyt muutamat päivät olo on ollut todella hyvä. Työstä olen nauttinut alusta alkaen ja nyt kun olo on muutenkin niin hyvä, tuntuu työ ja muutenkin täällä oleminen lähinnä liian hyvältä ollakseen edes totta. Hymyilyttää kovasti!

Ulkona yönsä viettävät saivat loimet päälle yötä vasten.


Lämpötilat on olleet nyt hieman maltillisemmat ja vaikka Suomen talvesta tulinkin, niin huomasin pari päivää sitten palelevani illalla vähän, kun istuin paikallani ja oli tuullut kevyesti hetken aikaa. No, pikaisella tarkastuksella lämpötila oli +26… enpä olisi itsestäni uskonut, mutta niinhän sitä sanotaan, että kaikkeen tottuu. Lämpötilan lisäksi minulta on kyselty pariin otteeseen käärmeistä ja hämähäkeistä, mutta niitä ei hirveän monimuotoisesti ole tullut vastaan tähän mennessä. Käärmeitä en ole nähnyt yhtään, hyönteisistä eniten vastaan tulee torakoita. Hämähäkeistä oikeastaan kaikki taitaa olla enemmän tai vähemmän myrkyllisiä, mutta olen nähnyt vain yhtä, aikalailla harmittominta laatua.

Siinä teille torakka.


Tää on mun huonekaveri. Kokoa tällä kaksi kertaa enemmän, kun suomalaisella lukilla. Kiltti sinänsä ja syö ilmeisesti myrkyllisempiä.


Tämän viikonlopun käyn omien töiden lisäksi hoitamassa kolme hevosta toisella pienemmällä tallilla. Työpäivät muutoinkin tuntuu aivan älyttömän nopeilta ja vaivattomilta, joten ottaisin mielelläni päiväjärjestykseen paljon enemmänkin työntekemistä, mikäli siihen olisi mahdollisuus.


Viikolla pääsin käymään huutokaupassa, jossa myydään 1,5 vuotiaita laukkureita (Yearling Sale). Varsoja myytiin kahden päivän aikana lähemmäs neljää sataa, hintojen vaihdellessa muutamista tuhansista dollareista aina satoihin tuhansiin dollareihin asti. Pikaisella kurkkauksella, taisi kalleimman myydyn puolitoista vuotiaan hinta olla 340 000AUD. Täältä voi kurkata tarkemmin jos oikein kiinnostaa :)
Yearling Sale


Yritän tässä ihan lähipäivinä kirjoitella lisää ja etenkin heppajutuista. Tarkoituksena oli kertoa jotain jo nyt, mutta kello on jo pian yhdeksän, mikä tällä vuorokausirytmillä tarkoittaa sitä, että luomet painaa jo kuin lyijy ja päässä ei liiku sitäkään vähää mitä yleensä. Olen kuullut, että Suomessa on lämpimät ilmat, joten nauttikaa. Kohta siellä vaan lämpenee, kun täällä puolestaa kylmenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti